SF TURKU05 – Experiencia 1718-1

Curso 2017/2018

PAÍS

Finlandia

UNIVERSIDAD

TURUN AMMATTIKORKEAKOULU

¿Cómo llegaste? ¿Dónde lo compraste? ¿Qué consejos darías? 

Vaig agafar un avió desde Alacant a Helsinki i una vegada allí vaig agafar un autobús fins a Turku. El meu consell és que no aneu desde l’aeroport de València si podeu anar desde un altre perque és prou més car (a mi em particular em venia millor agafar el de Alacant). A més, en compte de l’autobus recomane agafar el tren (hi ha parada a l’aeroport), ja que si l’agafeu amb temps és molt més economic.

¿Qué fecha recomendarías para la incorporación en la Universidad?

Ves quan ho necessites. Jo vaig aplegar una setmana abans de l’inici de la Universitat, però és una ciutat menuda, realment no necessites una setmana per anar mirant-ho tot.

¿Encontraste alguna dificultad en tu incorporación a la Universidad?

No, els professors i tutors són molt agradables i t’ajudaran en tot el que necessites. L’idioma tampoc és una barrera ja que absolutament tot el món parla anglés.

¿Hiciste algún curso de idiomas antes de incorporarte a la Universidad? 

No. Una vegada allí la Universitat et proporciona cursos de la llengua. Són prou útils, però vos recomane que si realment voleu aprendre la llengua, a part dels cursos aneu a Tandems i coses així.

¿Qué consejos darías a futuros estudiantes Erasmus antes y durante las primeras semanas de Intercambio? 

Abans d’anar: no vos fiqueu nerviosos, que no vos frene que siga un país fred o el que la gent vos diga negatiu sobre el país perque cadascú té les seues propies experiencies.

Durant les primeres setmanes: disfruteu-les. Feu plans, feu amics, i que no vos tire arrere les diferencies que pugau trobar. No vos desanimeu per estar sols o perque les coses no estiguen anant com imaginaveu. Tot aplega al seu moment i ja voreu que tot va millor.

¿Cómo es la Universidad? ¿Cuál es su infraestructura? ¿Dónde está situada respecto a la ciudad? 

La Universitat és molt menuda en comparació a San Carlos, però és una pasada. Funciona per tallers i en tot moment vas a tindre el teu espai de treball i vas a poder anar fent les coses que tu vulgues. L’edifici és una antiga fabrica situada al costat del riu, i majorment acristalat, per el que és super bonic i desde el teu estudi pots observar el paissatge (i la neu en hivern, una passada). A més esteu junt amb totes les altres carreres d’art (música, art dramatic, circ, titelles, ball…).

¿Qué servicios destacarías? 

Tenen un taller de fusta genial. Si vols fer els teus propis bastidors o el que siga, demanes la fusta que necessites i alli pots gastar totes les maquines que tenen (que són moltes).

A més el departament de gravat és genial i la professora també. Van a donar-vos la majoria de materials i sols heu de comprar coses més especifiques com poden ser papers bons.

I la cafeteria de la Universitat, per 2’60 tens un menu super complet i sempre també amb opcions vegetarianes i veganes.

¿Cómo es el servicio de acogida de Estudiantes de Intercambio? 

Tens un tutor alumne, que en el meu cas va ser molt útil, i un tutor professor, que t’explicarà les asignatures i el sistema que duen. Fan unes jornades per a tot TUAS i altres jornades sols per als estudiants de la facultat d’arts (les segones van a ser prou més útils).

¿Qué diferencias existen con el programa de estudios vigente en nuestra facultad? ¿Cuál es el sistema de enseñanza y aprendizaje? 

Tot en general éa diferent. No vas a tindre més d’una asignatura alhora que dura al voltant d’un mes i els treballs són molt lliures. Els professors et guien en els dubtes que tingues però no solen haver horaris diaris marcats, tu organitzes el teu propi temps. Al final es fa una presentació per a la resta de la classe on es parla del procés que has dut i del que t’ha aportat l’asignatura.

¿Cuál es el nivel de exigencia de la escuela tomando como referencia la FBBAA San Carlos? 

Ni més ni menys, simplement és diferent. Tu et marques els teus limits.

 

¿Qué disciplina te pareció más interesante? ¿Qué área o asignatura recomendarías? 

Gravat em pareix un dels millors departaments dins del que jo vaig poder veure, tant per les infraestructures com per la professora.

¿Dónde encontraste información sobre las asignaturas y su plan de estudios? 

Parlant amb la gent i amb la meua tutora professora.

¿Se trata de asignaturas anuales o semestrales?

Ninguna de les dos. Les asignatures duren el que t’especifiquen al principi. Hi han de dues setmanes, d’un mes, de dos, etc.

¿Oferta la Universidad cursos de idiomas para estudiantes de Intercambio? ¿Son gratuitos o pagados? 

Sí, són gratuits, però dubte que es puguen conseguir titols oficials.

¿En qué idioma se imparten las clases? Tuviste dificultad para entender y seguir las clases? 

Hi han pocs estudiants d’intercanvi, probablement seràs l’únic a l’asignatura que tries (o en sereu dos o tres) per el que les classes no canvien de llengua. Però no és un problema perque no són teoriques. El professorat t’explicarà tot en anglés a tu. I si s’ha de fer una teorica puntualment sol ser en anglés.

¿Qué sistema de créditos utilizan?

ECTS.

¿Qué sistema de Evaluación utilizan?

¿Cuál fue la relación con los profesores? ¿Y con los alumnos? ¿Existen muchos estudiantes de intercambio en la misma facultad? 

Molt bona, els professors són de molta ajuda. I si necessites ajuda per a un projecte, encara que no els hajes tingut en ninguna asignatura, t’ajudaràn. Els alumnes costen de coneixer si tens vergonya. Si t’animes a parlar amb ells són motl agradables. Amb els estudiants d’intercanvi sempre hi ha hagut molt bona relació i hem sigut una pinya.

Otras valiosas consideraciones para futuros estudiantes de intercambio en esa Universidad… 

Que no vos asuste veure que el sistema és tan diferent. Si et posses les piles vas a traure-li molt de partit i ho disfrutaràs moltissim.

¿Cómo crees que ha impactado la estancia de intercambio en lo académico  y en lo personal?

Ha impactat molt (i positivament) el poder coneixer un sistema educatiu tan diferent i també una manera de viure també igual de diferent.

¿Qué opinas de la ciudad?

És una ciutat menuda però molt bonica. Té molts estudiants i si intentes moure’t fora dels cercles Erasmus veuràs la quantitat de coses que hi han per fer.

¿Qué aspectos destacarías de la vida en la ciudad de destino?

Pel clima és molt diferent la forma de vida. Són molt de fer festes en interior per exemple i hi han moltes cafeteries/pubs que organitzen festivals de cine i coses d’eixe estil que són molt interessants.

¿Cuál es el nivel de vida en esa ciudad? ¿Más caro o más barato que Valencia?

És més car, però no diria que exageradament. Els alquilers són més cars però si et sol·luciones això bé la resta és el que tú gastes. Menjar fora de casa és car però els restaurants amb preu per a estudiants et salven la vida.

¿Dónde te alojaste? Cómo lo encontraste?

Jo vaig estar en Retrodorm, una residencia sols per a estudiants d’intercanvi. La vaig trobar a la web de la universitat i estic super contenta d’haver estat ahi. Hi ha super bon rollo amb els companys i és la residencia més barata. Hi han zones comuns on

Qué otro tipo de alojamiento existe? Qué precios son los habituales? Qué periodo es el óptimo para buscar alojamiento?

Pots estar en residencia (Retrodorm, TYS…) o en pis. Jo recomanaria residencia pel tema de que ahi coneixes a més gent. Els preus poden anar desde els 200 i pico euros fins els 600-700. És qüestió de mirar-ho tot bé.

Te ayudó la Universidad de acogida en la búsqueda de alojamiento? Qué tipo de alojamiento recomendarías?

No.

Retrodorm és la residencia més barata com ja he dit i s’està super bé.

L’altra opció bona és Student Village.

Realment totes les zones són bones, encara que Varissuo està prou més lluny del centre i de la Universitat, i si vols tornar quan ja no hi ha autobús i no tens bicicleta és prou distància.

Otros: dinero mensual para sobrevivir: 

 Al voltant de 400-500 euros.

lugares donde comer:

La cafeteria de totes les Universitats és genial. Hi ha un restaurant universitari vegetarià que els dissabtes fa una lassanya vegana espectacular, a més de ser buffet i et costa 2’60 igual. En el Kauppahalli hi han restaurants asiatics, mexicans, etc que no són tan cars com altres llocs i estàn molt bons.

transporte: precios y recomendaciones,

El bono de bus mensual crec que estava al voltant de 30 euros per als estudiants. En hivern el necessitaras especialment. El bono també inclueix la bici publica i en els messos de bon clima el vaixell fins a alguna illa.

També es venen moltes bicicletes

Clima:

Fins a octubre el clima no està molt gelat, però en octubre comença a gelar més. Fins gener crec que estiguerem rondant els -5. Febrer i març anaren baixant i aplegarem als -26. Més avant les temperatures van pujant i quan estàs a 8 graus et creus que estàs en estiu i s’agraix. En maig les temperatures aplegaren quasi als 30.

És un lloc molt gelat i prou humit però val la pena per els paissatges que es creen que aci ni els imaginem. A mi personalment m’ha encantat estar en eixe tipus de clima i el fred no és tan bestial com l’imaginem quan ens diuen eixes temperatures.

Lugares de interés, ocio, etc

Cafe Art, Kauppahalli, Bar Ö, Kirjakahvila, Bari Bari, Saristobari…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>